تعریف اهرم مالی چیست؟
١٣٩٥/٠٨/١٦ |
حقوق و دستمزد ایسالاری
تعریف اهرم مالی چیست؟
1- اهرم مالی عبارت است از استفاده از انواع ابزارهای مالی یا بدهی برای افزایش نرخ بازده بالقوه سرمایه گذاری.
2- میزان بدهی که برای تأمین مالی دارایی های یک شرکت مورد استفاده قرار میگیرد. شرکتی که برای تأمین مالی دارایی های خود از بیشتر از بدهی استفاده کرده باشد، شرکت اهرمی گفته میشود. اهرم مالی بیشترین استفاده را در معاملات املاک و مستغلات از طریق استفاده از وام و خرید خانه دارد.
⭕️ توضیحات مدیر مالی در مورد اهرم مالی
اهرم مالی میتواند از طریق اختیار معاملات، قراردادهای آتی، ودیعه و دیگر ابزارهای مالی ایجاد شود. برای مثال، فرض کنیم شما یک میلیون تومان پول برای سرمایه گذاری دارید. با این مقدار پول شما میتوانید یک سکه بهار آزادی بخرید، اما برای افزایش اهرم مالی، شما میتوانید این یک میلیون تومان را بهعنوان ودیعه برای خرید قرارداد آتی سکه به کار بگیرید. در آن صورت بهجای یک سکه، شما ۱۰ سکه را کنترل خواهید کرد.
بیشتر شرکت ها برای تأمین مالی از بدهی استفاده میکنند. با این کار، شرکت اهرم مالی اش را افزایش میدهد و بدون نیاز به اینکه مالکان جدیدی به شرکت اضافه شوند، وجه موردنیاز برای توسعه عملیات تجاری شرکت تأمین میشود. برای مثال، اگر شرکتی که با سرمایه گذاری ۵ میلیاردی سرمایه گذاران و سهامداران اولیه شکل گرفته و خالص موجودی شرکت هم ۵ میلیارد است، این پولی است که شرکت برای شروع به کار خود از آن استفاده میکند. اگر شرکت برای تأمین بودجه موردنیاز خود از بدهی و اخذ وامی ۲۰ میلیاردی بهره گیرد، حالا شرکت ۲۵ میلیارد موجودی برای سرمایه گذاری در عملیات تجاری خود خواهد داشت و فرصت بیشتری برای افزایش ارزش سهامداران به دست میآورد.
اهرم های مالی هم به سرمایه گذاران و هم به شرکت برای سرمایه گذاری یا اجرای فعالیتهای عملیاتی کمک میکند؛ اما با ریسک بزرگتری همراه است.
اگر فردی از اهرم برای سرمایه گذاری استفاده کند و سرمایه گذاری انجامشده برخلاف میل و پیشبینی او باشد، زیان احتمالی او بسیار بزرگتر از زمانی میشود که فرد از اهرم استفاده نمیکرد. اهرم سود و زیان بالقوه را بسیار بیشتر میکند. در دنیای کسب و کار شرکت ها میتوانند از اهرم برای تولید ثروت برای سهام دارانشان استفاده کنند، اما اگر در انجام این کار با شکست مواجه شوند، هزینه بهره وام دریافتی و ریسک اعتباری ناشی از آن، ارزش سهام شرکت و درنتیجه ثروت سهامداران را نابود خواهد کرد.